Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Pritle zet eerste stap in expansiedrift

Pritle, een innovatieve online vermogensbeheerder, breidt uit naar België. De Nederlandse startup zet hiermee de eerste stappen op weg naar Europese expansie.

De vermogensbeheerder wil in het eerste kwartaal van 2016 op de Belgische markt starten. Met het programma kunnen klanten vanaf tien euro eenvoudig financiële doelen aanmaken en volgen. Het doel van de startup is het laagdrempeliger maken van vermogensbeheer. In een eerder interview dat FI met CEO Thomas Bunnik had, pleite hij er voor dat vermogensbeheer ook mogelijk zou moeten zijn voor startende beleggers: “Dat is ook de reden waarom klanten al vanaf tien euro kunnen beleggen bij ons.”

Honderd miljoen euro
Het bedrijf beheert na de overname van Fundix N.V. dit jaar circa honderd miljoen euro van klanten. Het bedrijf geeft aan de beleggingen van klanten veilig onder te hebben gebracht bij Stichting Pritle, dat is afgescheiden van de beleggingsdienstverlener, wat verplicht is in richtlijnen van de AFM en DNB. Investeerders lopen op deze manier minder gevaar hun geld kwijt te raken.

Hartje Amsterdam
Het bedrijf zegt dat het hoofdkantoor in Amsterdam gevestigd blijft. Met een team van 23 medewerkers, waaronder juristen en financiële professionals, heeft het bedrijf een vergunning als beleggersonderneming van de AFM gekregen en wordt gereguleerd door de DNB.

Over de schrijver

Nina van Klaveren

Vindt alternatieve vormen van kredietverstrekking erg interessant, verdiept zich graag in de wondere wereld van het mobiel betalen. Schrijft af en toe een media-analyse.

Related Articles