Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Primalbase introduceert op blockchain-technologie gebaseerde coworking space

Primalbase, een coworking space die flexwerkplekken beheert met behulp van blockchain-technologie, heeft een nieuw verhuur- en boekingssysteem gelanceerd dat luistert naar de naam Primalbase Lease Market. Het systeem is het eerste op blockchain-technologie gebaseerde boekingssysteem in zijn soort, aldus het bedrijf.

Primalbase Lease Market stelt leden die Primalbase tokens bezitten in staat om hun tokens voor een vaste prijs en tijd aan particulieren te verhuren. Iedereen die een token huurt, zal vervolgens voor een periode naar keuze de gedeelde werkruimtes van Primalbase kunnen gebruiken.

Flexwerkers kunnen daardoor vanaf  1 euro per dag een hot desk huren bij Primalbase Lease Market . Ter vergelijking: de gemiddelde prijs voor een vrij beschikbaar bureau in Amsterdam ligt rond 200 euro per maand.

Iedereen die een token huurt, zal vervolgens voor een periode naar keuze gedeelde werkruimtes van Primalbase kunnen gebruiken. Meer dan 1.000 gebruikers hebben toegang tot de flexwerkplekken van Primalbase in zowel Londen, Amsterdam als Berlijn. Primalbase zegt hiermee een bijzonder veilige, efficiënte, transparante en flexibele manier gecreëerd te hebben om werkplekken te managen. Ook neemt het de (soms complexe) taken die bij lidmaatschapsmodellen horen, denk bijvoorbeeld aan boekhouding, weg

Ralph Manheim, CEO van Primalbase: “Zowel onze leden die de waarde van hun tokens willen maximaliseren als particulieren die op zoek zijn naar betaalbare, flexibele en hoogwaardige hot desks in het hart van enkele Europese tech communities zullen hiervan profiteren. Primalbase Lease Market markeert ook een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van blockchain-technologie. Het is een kosteneffectieve, efficiënte, transparante en schaalbare manier om kantoorruimte te boeken.”

Primalbase is de eerste Europese partij die mensen in staat stelt om de op blockchain gebaseerde tokens online te kopen. In tegenstelling tot andere aanbieders van flexibele werkplekken worden token-houders levenslang lid en kunnen ze iedere Europese werkruimte van Primalbase zo vaak als ze willen gebruiken. Vervolgens kunnen ze de token weer doorverkopen als ze de ruimte niet langer nodig hebben.

Primalbase Lease Market

Om een token te huren, moeten mensen de boekingssite van Primalbase bezoeken. Daar krijgen ze hulp bij het aanmaken van een Ethereum wallet en kopen ze vervolgens Ethereum. Ze kunnen daarna kiezen welke data en welk kantoor ze willen boeken.

Een algoritme bepaalt dan de best beschikbare en scherpst geprijsde tokens en biedt de kosten in euro’s aan. Door de transactie te voltooien, wordt de vereiste Ethereum vervolgens overgedragen aan de token-houder en ontvangt Primalbase 10% administratiekosten van de token-houder. Daarnaast hoopt Primalbase dat dit systeem mensen die ermee onbekend zijn leert hoe ze in de praktijk met blockchain, tokens en cryptovaluta’s kunnen werken.

De ruimten van Primalbase zijn bedoeld voor ondernemers en ontwikkelaars die werkzaam zijn in onder meer blockchain, cybersecurity, big data en AI. Primalbase is gefinancierd d.m.v. crowdfunding, met een campagne die op 27 juni 2017 met succes werd afgesloten, toen binnen 24 uur maar liefst 1.000 Primalbase tokens werden verkocht en meer dan 3000 bitcoins werden aangetrokken. Het ingezamelde geld werd gebruikt om een netwerk van gedeelde kantoorruimtes op te richten. Hier is de Primalbase Lease Market weer een resultaat van.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles