Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert
Bitcoin

“Prijsstijging bitcoin door bredere acceptatie”

De prijs van de bitcoin stijgt de komende twaalf maanden naar verwachting naar 400 dollar, meldt Wedbush Securities in een pas verschenen onderzoeksrapport.

Wedbush Securities spreekt in het rapport haar verwachting uit dat in 2025 tien procent van de online betalingen en twintig procent van alle microtransacties wereldwijd door middel van de bitcoin worden gedaan. De cybervaluta groeit in populariteit omdat het de kosten in e-commerce kan terugdringen. De kosten van online betalingen liggen nu gemiddeld tussen de drie en acht procent. Met de bitcoin hoeft dit percentage maar 0,5 te zijn.

Onvoorspelbaar
In het rapport wordt bitcoin genoemd als het alternatief in tijden van financiële onzekerheid en het verminderde vertrouwen in banken. Ondanks de positieve ontwikkeling, kan de koers van de bitcoin zich nog altijd onvoorspelbaar ontwikkelen, verwachten de onderzoekers.

Wedbush Securities
De Amerikaanse beleggingsonderneming Wedbush Securities bestaat sinds 1955 en is een van de grotere Amerikaanse spelers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Los Angeles. Wedbush doet wel vaker uitspraken over financiële zaken en deze hebben zo zijn invloed. Zo kelderde de koers van de toch al noodlijdende elektronicaketen Radioshack in 2014 dramatisch nadat Wedbush Securities oordeelde dat de aandelen van de keten nog maar 0 dollar waard waren.

Over de schrijver

Janneke Essen

28 jaar, informatie- en communicatiespecialist, Amsterdam

Related Articles