Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Present Your Startup creëert online alternatief voor deelnemers

Pitch-evenement Present Your Startup heeft haar eerste editie in de regio Alkmaar behoorlijk moeten omgooien. De halve finales en finale in de Alkmaarse De Drukkerij konden in maart en april niet doorgaan en zijn tot nader order uitgesteld. De deelnemers, die pitchen voor een groep ondernemers, doen hun verhaal nu echter online. Op deze manier spelen zij zichzelf toch alvast in de kijker.

De eerste editie van Present Your Startup Alkmaar verloopt in de verste verte niet zoals de organisatie dit enige tijd geleden voor ogen had. Het acceleratorprogramma en startup-pitchevenement, opgezet door Valérie Vallenduuk in 2014, koppelt startups aan kapitaal door het organiseren van evenementen. De voorrondes voor de eerste editie van Present Your Startup in Alkmaar waren in volle gang toen het coronavirus zijn intrede deed. “We hebben uiteraard moeten besluiten om de halve finales en de finaleavond in De Drukkerij in Alkmaar te cancelen en tot nader order op te schorten”, vertelt Mike Rijkers van Present Your Startup. “Het is heel zuur voor de deelnemers.”

Alternatief

De organisatie van Present Your Startup is echter niet bij de pakker neer gaan zitten. “Daarom hebben we besloten in aangepaste vorm wel door te gaan, zodat de startups nog steeds kans maken op investeringsgeld vanuit de betrokken investeerders”, vervolgt Rijkers. De organisatie heeft een alternatief bedacht. “We willen niet stilzitten: we gaan gewoon door, maar dan online! De halve finale stellen we tot nader order uit, maar we hebben vrijdag alvast online videopitches gedaan en beschikbaar gesteld.”

Airchip

Daniël van Drunen is een van de deelnemers aan Present Your Startup met zijn fintech-startup Airchip, die eenvoudig betalen tijdens events mogelijk maakt. Samen met een collega verbleef hij van 2 tot 6 maart in een hotel om in snelkookpansessies keihard te werken aan het businessmodel, de financiële planning en de pitch van hun startup. “Ik was heel blij met de week en verheugde me op wat er nog zou komen”, zegt Van Drunen. Maar net als de Present Your Startup-organisatie zag ook hij dankzij corona de kans op een mooie finale-avond in april in rook opgaan.

Showcasen

Van Drunen, tevens oprichter van eventorganisatie Chasing the Hihat waarmee hij eveneens voor grote uitdagingen staat, is blij met de kans die hij op deze manier toch nog krijgt. Hij blijft positief, maar erkent dat het ingewikkelde en onzekere tijden zijn. “We stonden aan de vooravond van verschillende evenementen, om onze technologie te kunnen showcasen. Daar heeft ons hele team keihard voor gewerkt, maar al die events gaan dus niet door. We zullen opnieuw moeten beginnen met het creëren van interesse in ons product.” Wie weet speelt Present Your Startup hier in een later stadium nog een rol in.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles