Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Powatag: oplossing voor versnipperde mobiele betaalmarkt

 De mobiele betaalmarkt is steeds meer aan het versnipperen. De nieuwe app Powatag spring hierop in door verschillende technologieën te ondersteunen. Hierdoor hebben consumenten slechts één betaalapp nodig om op verschillende platformen te betalen.

Steeds meer banken, retailers en technologiebedrijven storten zich op de mobiele betaalmarkt. Door het grote aantal spelers op de mobiele betaalmarkt, moeten winkeliers en verkopers een keuze maken uit een groot aantal opties om mobiel betalen voor consumenten mogelijk te maken. “Retailers staan voor de keuze welke mobiele betaalservice te kiezen zonder de garantie dat het bedrijf van hun keuze er echt is voor de lange termijn en het gekozen systeem zichzelf zal terugverdienen”, aldus Dan Wagner, CEO en oprichter van Powa Technologies in Emerce magazine. Powa Technologies komt daarom met de app Powatag: een betaalapp die op meerdere platformen te gebruiken is.

Het voordeel
In de app zijn verschillende technologieën gebundeld in één applicatie. Consumenten die mobiel willen betalen hoeven daardoor slechts één app te downloaden en retailers kunnen de app zonder infrastructuuraanpassingen aansluiten op hun huidige infrastructuur, zonder bijkomende kosten. Powa technologies hoopt hiermee de algemeen geaccepteerde standaard te worden bij zowel de consument als de retailer. Het afrekenen verloopt via een van te voren ingevoerde betalings- en adresinformatie en neemt minder dan drie seconden in beslag.

Potentieel
“Consumenten zullen altijd op zoek blijven naar én verleid worden door die ene app die wel op alle platformen te gebruiken is. De winnaar wordt die app die binnen de complete retail gebruikt kan worden”, legt Wagner uit. Aangezien Powatag hier als eerste een oplossing voor aanbiedt, werkt het nu al samen met meer dan acht duizend retailers en merken.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles