Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Pinnen met je Iphone

De onthulling van de nieuwe Iphone 6 staat gepland op 9 september. Eén van de speculaties draait om de nfc-chip, een chip die het mogelijk maakt om te pinnen met de Iphone.

Overeenkomsten creditcardbedrijven
Er wordt al veel gespeculeerd over verschillende nieuwe functies en uitbreidingen. 3 verschillende grote creditcard bedrijven hebben bekend gemaakt een samenwerking aan te gaan met Apple, het gaat om Mastercard, Visa en American Express. De eerdere geruchten over de nfc-chip en de samenwerking met de creditcard bedrijven lijken erop te duiden dat de nieuwe Iphone tevens ook als pinpas kan fungeren. Het bevestigen van een betaling via de Iphone 6 zal volgens dezelfde geruchten gedaan worden via de vingerafdrukscanner op de telefoon, dezelfde scanner was al eerder te vinden op de Iphone 5S.

Gegevens
Door middel van Itunes en de Appstore heeft Apple al creditcard gegevens van alle huidige klanten weten te vergaren. Al deze verzamelde data mag pas gebruikt worden voor de mobiele portemonnee als de creditcardbedrijven daar toestemming voor geven. De nieuwe date die vergaard zal gaan worden dankzij het betaalsysteem, kunnen doorverkocht worden door Apple aan derden. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren is nog onbekend.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles