Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Canada wil volgende fintech-hub worden

FinTech is op dit moment nog onderontwikkeld in de financiële sector in Canada vergeleken met ‘fintech-hubs’ zoals Singapore, Londen en Amsterdam. Vancouver en Toronto zijn dan ook druk bezig met het moderniseren van hun financiële sector en deze meer te laten samenwerken met fintech-bedrijven.

Het Digitale Financiële Instituut (DFI) in Vancouver initieert de oprichting van de eerste fintech-vereniging van Canada (FAC). Deze nieuwe vereniging wil dialoog, integratie en partnerschappen aanmoedigen in Canada, zodat ook dit land zich kan ontwikkelen als nieuwe fintech-hub.

“Andere landen hebben enorme successen behaald met initiatieven van start-ups,” zegt Christine Duhaime, directeur van het DFI. “Ik wil werkplekken creëren in Canada waar bedrijven kunnen innoveren, net als in Parijs, Sydney, Singapore, en Israel.”

Stimulerende overheid
Canada kon altijd trots zijn op haar geschiedenis in technologische innovatie, maar inmiddels hebben financiële hubs in andere landen een enorme voorsprong op Canada op fintech-gebied. Deze hubs worden gesteund door hun regeringen, zodat ze aantrekkelijk worden voor buitenlandse bedrijven en investeerders.

“Het is tijd voor Canada om fintech naar een hoger niveau te tillen,” stelt Stephen Ufford, oprichter van Trulioo, een start-up uit Vancouver. “Het verenigen van fintech-bedrijven in Canada zal de samenwerking tussen regering, de publieke- en de private sector verbeteren. Fintech biedt dit land een gouden kans en het is belangrijk dat we samenwerken om een duurzaam ecosysteem te creëren dat producten en diensten ondersteunt.”

De DFI zal in april de conferentie ‘Fintech 2016: The Future of fintech in Canada’ organiseren.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles