Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Pensioenfonds ABP investeert 100 miljoen in start-ups

Pensioenfonds ABP heeft donderdag bekend gemaakt opnieuw 100 miljoen euro te investeren in de Nederlandse economie.

Genoemd bedrag zal als durfkapitaal aan start-ups en als leningen aan het midden- en kleinbedrijf verschaft worden door Inkef Capital, zo schrijft het Financieel Dagblad. De reden voor de financiele injectie is dat het ABP tegemoet wil komen aan de terughoudendheid van banken op dit moment. De leningen aan zullen verstrekt worden in de vorm van obligaties die genoteerd en verhandeld worden aan digitale effectenbeurs NPEX. NPEX staat onder  doorlopend toezicht van de AFM en de DNB en is gericht op het MKB en op beleggers die hierin willen investeren.

Succesvolle investeringen
Bij de oprichting van Inkef Capital door het ABP in 2010 heeft Inkef Capital ook €100 miljoen ontvangen. Volgens het pensioenfonds heeft dit geleid tot succesvolle investeringen. Bedrijven waar onder andere in geïnvesteerd is zijn Profibrix, Sapiens, Steering Brain Simulation en Vi Centra. “Dit draagt niet alleen bij aan het rendement voor de pensioendeelnemers van ABP, maar ook aan de ontwikkeling van een hoogwaardige kenniseconomie”, aldus het ABP. Volgens de zegsman van het ABP is besloten tot een tweede investering van €100 miljoen, omdat het goede resultaten heeft laat zien. Het fonds is zich bewust van de roep uit de samenleving om meer voor het MKB te doen. “Dan ligt dit voor ons het meest voor de hand.”

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles