Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Peer-to-peer betaalapp van ING

De Nederlandse bank ING lanceert vandaag de nieuwe betalingsapplicatie TWYP in Spanje. TWYP is een peer-to-peer betaalapp waarmee consumenten via hun smartphone kleine bedragen naar elkaar kunnen overmaken.

TWYP, een afkorting voor The Way you Pay, heeft eerst een succesvolle pilot gedraaid onder testers de afgelopen maanden. Dit liep naar verwachting en de applicatie is nu beschikbaar voor zowel ING-klanten als niet-ING-klanten. De bank onderzoekt in welke landen de applicatie nog meer beschikbaar wordt.

Innovatie
De applicatie is makkelijk te downloaden via de App Storen of Google Play. Na een korte registratie is het voor de gebruiker mogelijk om contactpersonen uit te nodigen en op te slaan in de contactenlijst van TWYP. Daarna vallen via de chat-functie money transfers te doen en de betaling te bevestigen met een persoonlijke code. De bank zal de mobiele applicatie met behulp van feedback van de klant de komende tijd verbeteren.

De lancering van TWYP is een dienst van ING. De bank wil met innovatieve initiatieven het bankwezen transformeren. Vorige maand werd nog een samenwerkingsverband aangekondigd met de Spaanse startup Kabbage, waar onmiddellijke leningen kunnen worden afgesloten. Kabbage maakt het voor kleine en middelgrote ondernemingen mogelijk om binnen tien minuten te weten of de lening haalbaar is of niet.

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles