Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Apple en Paypal verbraken samenwerking vanwege Samsung

Paypal had een aandeel kunnen hebben in de productie van Apple Pay.  Maar het feit dat Paypal ook zaken deed met Samsung was voor Apple een reden om de onderhandelingen stil te leggen.

In de markt was al langer bekend dat Paypal en Apple gesprekken voerden over een samenwerking rond Apple Pay, het systeem waarmee van Apple devices betaald kan worden.  Toen Paypal de grote afwezige was tijdens presentatie van de nieuwe Iphone riep dit dan ook vragen op over de relatie tussen beide partijen.

Roet in het eten
Een samenwerking tussen Paypal en Apple is op eerste gezicht voor de hand liggend als het aankomt op Apple Pay. Het bedrijf zocht dan ook al in een vroeg stadium contact met Paypal om een deel van de totstandkoming van Apple Pay op zich te nemen. De samenwerking liep echter spaak na de presentatie van de nieuwe Galaxy S5 van concurrent Samsung. Toen bleek dat de vingerafdrukscanner op het nieuwe Samsung toestel apparaat kan gebruikt worden om Paypall  betalingen mee te doen, was Apple hier niet blij mee.

Ebay
De samenwerking tussen Samsung en Paypall heeft ertoe geleid dat Apple de onderhandeling omtrent Apple pay heeft stop gezet. Volgens verschillende bronnen heeft eBay-CEO John Donahoe er bij Paypall op aangedrongen om de samenwerking met Samsung aan te gaan.  Ebay is momenteel nog het moederbedrijf van Paypal. Vanaf volgend jaar zal dit verband stop gezet worden en gaan beide door als twee losse bedrijven.

 

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles