Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Paypal introduceert betalen met bitcoin

Paypal heeft veranderingen voor mobiel betalen aangekondigd. Een tweetal nieuwe functies moet het gebruikers makkelijker maken.  Met de vernieuwingen haakt Paypal, na een lange tijd te hebben afgewacht, in op bitcoin.

One touch
Direct betalen met een Paypal-account via de smartphone zal binnenkort wereldwijd mogelijk zijn. Deze mogelijkheid wordt gecreëerd dankzij de nieuwe functie genaamd ‘one touch’. Momenteel moeten consumenten die online willen afrekenen al hun gegevens invullen. In de toekomst kan de Paypal-gebruiker, net zoals via de computer al mogelijk is, direct met Paypal betalen. Alle benodigde gegevens gaan via de Paypal-account naar de webshop waar de aankoop gedaan wordt. Na de aankoop slaat de one touch-functie automatisch de gebruikte account op bij de webshop. Wanneer een volgende aankoop wordt gedaan bij diezelfde webshop, hoeft alleen deze account gekozen te worden.

Bitcoin
Naast een nieuwe manier van betalen, voegt Paypal ook nieuwe valuta toe om mee te betalen. Er is een samenwerking aangegaan met Coinbase, een bedrijf dat zich richt op betalingen met bitcoin. Deze samenwerking zorgt ervoor dat klanten over een aantal maanden in staat zijn om via Paypal te betalen met de online valuta. One touch in combinatie met de bitcoin zorgt voor veel mogelijkheden, zowel aan de kant van de consument als aan de kant van de bedrijven.

Het introductiefilmpje van one touch is te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=PPj8nqNBAbw

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles