Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

PayPal zet in op wachtwoordloos betalen

Vanaf vandaag is in Nederland de PayPal-app met vingerafdrukauthenticatie beschikbaar ook beschikbaar op de nieuwe Samsung Galaxy Tab S. Om mobiel betalen zo eenvoudig en snel mogelijk te maken, is het niet meer nodig om een wachtwoord in te toetsen. 

Na de introductie van de PayPal-app op de Samsung Galaxy S5 smartphone in april van dit jaar, is de app nu ook beschikbaar voor de tablet. Gebruikers van de Samsung Galaxy Tab S kunnen met slechts hun vingerafdruk inloggen en betalen bij iedere winkelier die PayPal accepteert, zowel mobiel als in de winkel.

Eelco van Wijk, Country Manager Benelux van PayPal: “De mobiele telefoon en tablet winnen steeds meer terrein van de laptop of desktop, ook als het gaat om het doen van online aankopen. Het is daarom van belang om mobiel betalen zo eenvoudig en snel mogelijk te maken. Deze app van PayPal draagt daar zeker aan bij. Je hoeft bijvoorbeeld geen wachtwoord meer in te toetsen op een klein schermpje, alleen een ‘swipe’ met je vinger is voldoende.”

PayPal biedt daarbij een veilige wallet in de cloud en slaat bijvoorbeeld geen persoonlijke informatie in het apparaat op. Klanten kunnen hun vinger gebruiken om met PayPal te betalen vanaf hun nieuwe Galaxy Tab S. De FIDO Ready-software op het apparaat levert op een veilige manier communicatie tussen de vingerafdruksensor op hun toestel en de service van PayPal in de cloud. De enige informatie die het apparaat deelt met PayPal is een unieke gecodeerde sleutel waarmee PayPal de identiteit van de klant kan controleren zonder biometrische informatie op de servers van PayPal op te slaan.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles