Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Paypal vindt contactloze betalingen onnodig

John Lunn, global senior director van Paypal zegt niet te weten welk probleem Nederlandse banken oplossen met contactloos betalen

ING en ABN Amro introduceerden onlangs het contactloos betalen door middel van een Near Field Communication-chip (NFC) in de pinpas. De Rabobank doet dit via de chip in een smartphone of met behulp van een NFC-sticker. Met de chip kunnen betalingen tot €25 betaald worden door de pas of smartphone alleen langs het pinapparaat te halen.

“Ik snap niet zo goed welk probleem het oplost. Het scheelt ongeveer twee seconden. Dat is geen probleem in mijn leven. Het is niet iets waar ik me als consument druk over maak”, zegt Lunn tegen Nu.nl. “Het ergste aan winkelen is betalen. Niemand vindt dat leuk. Bovendien laten ze je ook nog eens in de rij staan en dat is nog minder leuk. Met NFC moet je nog steeds in de rij staan.” Volgens Lunn is er nooit een probleem geweest met de pinpas dat de NFC-technologie oplost. Hij vindt dat de portemonnee in de cloud moet zitten, niet in een broekzak.

Bluetooth Low Energy
Paypal heeft afgelopen jaren ingezet op technologieën die Bluetooth Low Energy (BLE) ondersteunen, bijvoorbeeld Paypal Here. Hiermee is alleen Bluetooth LE contact genoeg om een betaling te kunnen voldoen. Dit systeem is in 2013 geïntroduceerd in Groot-Brittannië en zal naar verwachting binnenkort ook in Nederland beschikbaar zijn. Paypal wil met haar technologieën het afrekenproces onzichtbaar maken, bijvoorbeeld door alleen in te checken met een telefoon en afrekenen via een app. “Dat klinkt misschien eng, maar je weet dat het gaat gebeuren en je krijgt direct een bonnetje op je telefoon. Het enige verschil is dat je niet door dat vervelende proces heen hoeft”, aldus Lunn.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles