Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Payconiq vandaag geactiveerd, maar zonder ABN Amro

Payconiq, de mobiele betaalapp waar we eerder al over berichtte, is vandaag ook in Nederland geactiveerd. Opmerkelijk gegeven: grootbank ABN Amro, die in eerste instantie nog wél participeerde, heeft zich uiteindelijk toch teruggetrokken. Zij zien meer in hun eigen app Tikkie.

Betaalapplicatie Payconiq heeft de ambitie om mobiel betalen binnen heel Europa mogelijk te maken en is inmiddels al actief in Luxemburg, België en Duitsland. Vanaf vandaag kan daar Nederland aan toe worden gevoegd. Klanten van ING en Rabobank kunnen inmiddels gebruikmaken van de Payconiq-app, maar zij met een ABN Amro-rekening dus niet. Dit is verbazingwekkend, aangezien het technologiebedrijf in december 2017 nog liet weten dat deze Nederlandse grootbank wél zou deelnemen aan dit samenwerkingsverband.

ABN Amro lijkt zich te focussen op de eigen betaalapp voor consumenten, Tikkie, zoals in Duitsland ook maar beperkt (regio München) gebruik kan worden gemaakt van Payconiq. In België lijkt Payconiq met 45.000 aangesloten winkels een redelijk bereik te hebben, maar in Duitsland en Nederland is het vooralsnog zoeken naar plekken waar Payconiq als betalingsapp gebruikt kan worden.

Vooralsnog kunnen in totaal 20.000 klanten van ING en Rabobank als eerste gebruikmaken van de Nederlandse Payconiq-app.

QR-Code
Payconiq is, in navolging van onder meer Tikkie en Bunq, een volgende betaalapp, maar wel eentje die door verschillende banken, zoals Regiobank, SNS, ING en Rabobank, is ontwikkeld en wordt ondersteund. Met de Payconiq-app scant de klant een QR-code, om de betaling vervolgens met een pincode of vingerafdruk af te ronden. Zowel online, onderweg als in de winkel: dáár onderscheid Payconiq zich mee.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles