Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Pakkie: de betaalapp voor tweedehands spullen

Binnen de deeleconomie floreert de tweedehands markt als nooit tevoren. Een blijvend probleem zijn de talloze fraudeurs, die aan de ene kant niets opsturen wanneer er is betaald of anderzijds niets betalen wanneer het product eenmaal is afgeleverd. De app Pakkie probeert hier een oplossing voor aan te dragen.

Waarom iets volledig nieuws kopen, wanneer er op websites als Marktplaats voldoende tweedehands alternatieven staan die ook nog eens een stuk goedkoper zijn? Eén voornaam argument is dat je in de winkel in ieder geval krijgt waar je recht op hebt, terwijl dat in het geval van de online tweedehands markt nog maar de vraag is. Verhalen van mensen die een deal hebben gesloten maar na betaling tot op de dag van vandaag nog steeds niets hebben ontvangen zijn legio. Hetzelfde geldt voor de brave burgers die hun spullen na akkoord hebben opgestuurd en nog steeds wachten op het moment dat het afgesproken bedrag op de rekening wordt bijgeschreven.

Pakkie
Om dergelijke situaties in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen, is de Pakkie app ontwikkeld. Is er een deal gesloten? Dan stuurt de verkoper een betaalverzoek via Pakkie, waarna diegene een verzendlabel ontvangt als de koper heeft betaald. Is het pakketje eenmaal op de post gedaan en door de andere partij ontvangen? Pas dan ontvangt de verkoper het geld dat de kopende partij al via de betaallink had overgemaakt, maar door Pakkie werd vastgehouden op een derdenrekening.

Het verdienmodel zit hem in het verzenden van het pakket: Pakkie ontvangt een percentage van de verzendkosten. Deze kosten zijn hetzelfde als bij een ‘normale’ verzending: 4,25 voor een ‘klein’ brievenbuspakket en 6,95 voor een ‘groot’ pakket.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles