Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

P2P-verzekeringsmaatschappij haalt ruim 11 miljoen euro op

In de eerste investeringsronde van de Amerikaanse fintech-verzekeringsmaatschappij Lemonade halen de oprichters Daniel Schreiber en Shai Wininger elf miljoen euro op. De belegging in ’s werelds eerste P2P-verzekeringsmaatschappij is afkomstig van Aleph en Sequoia Capital.

Mede dankzij de grote investering van Aleph en Sequoia Capital, lanceert de verzekeringsmaatschappij uit New York binnenkort zijn diensten. De investeerder stelt veel vertrouwen te hebben in Lemonade: “We durven te wedden dat Lemonade de verzekeringswereld gaat transformeren. It is one to watch”, aldus Haim Sager, partner bij Sequio Capital tegenover Businesswire.

Lemonade
Volgens de oprichters is het hoogtijd voor een verzekeringsmaatschappij in Amerika die een verzekering geen noodzaak maakt, maar de burgers een verzekering als een sociaal goed laat zien. “Als een fintech-verzekeringsmaatschappij willen we om de bureaucratie heen en bekendstaan als een transparant bedrijf”, aldus Schreiber, CEO van Lemonade. Hij ziet een uitdaging in het vinden van een nieuw structuur in de verzekeringswereld.

Schreiber heeft ervaring bij verschillende startups die inmiddels in de Fortune 500 staan. Wininger, de andere oprichter, had een grote rol binnen de ontwikkeling van Fiverr.com. Fiverr is wereldwijd bekend en maakt het onder andere mogelijk om binnen een paar minuten voor een klein bedrag een logo te ontwerpen.

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles