Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert
Rabo Scanner

Ook Rabobank laat klanten online incasso’s machtigen

Na ING-klanten kunnen nu ook klanten van de Rabobank vanaf deze week digitaal incasso’s machtigen.

Via internetbankieren kunnen klanten van de ING bank online toestemming geven voor een eenmalige of doorlopende machtiging, van bijvoorbeeld een webwinkel of een telecomprovider. Het is voor hen niet langer nodig om een handtekening op papier of een ingescande handtekening te verstrekken.

Universeel
Digitaal incassomachtigen is ontwikkeld door Betaalvereniging Nederland en de bankensector en is dus voor alle banken hetzelfde. Iedere bank bepaalt zelf wanneer de dienst voor klanten wordt opengesteld. ING deed dit dus al eerder dit jaar.

Werkwijze
De werkwijze die voor de online machtiging wordt gebruikt, is gebaseerd op die van betaaldienst iDeal. Ook bij deze dienst moet de gebruiker de gewenste bank selecteren om in de eigen omgeving van internetbankieren te komen. Daarbinnen kan de machtiging worden goedgekeurd met de Rabo Scanner. Klanten kunnen de dienst zowel voor eenmalige als voor doorlopende incasso’s gebruiken. En als er iets mis is met de levering, kunnen zij het bedrag terug laten storten. De digitale incassomachtiging heeft dezelfde rechtsgeldigheid als een papieren machtiging.

Over de schrijver

Janneke Essen

28 jaar, informatie- en communicatiespecialist, Amsterdam

Related Articles