Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Ontwikkelt Apple een mobiel P2P betalingssysteem?

Er gaan geruchten dat Apple overweegt om een mobiel Peer-to-Peer betalingssysteem op te zetten. Deze functionaliteit zou het bedrijf mogelijk al in 2016 lanceren. 

Als Apple daadwerkelijk een P2P-betalingssysteem voor mobiele devices zou ontwikkelen, dan zou het daarmee de gehele bankindustrie kunnen verdringen. Dat schrijft The Stack, dat ook vermeldt dat Apple zou samenwerken met Amerikaanse banken om de strijd aan te gaan met PayPal’s Venmo en Jack Dorsey’s Square. Apple zou in gesprek zijn met onder meer JP Morgan, Capital One Financial Corporation, Wells Fargo en U.S. Bancorp.

Patent
Apple heeft een patent verkregen voor een versleuteld P2P-betalingssysteem waarmee transacties mogelijk zijn tussen draadloze elektronische devices. Denk bijvoorbeeld aan de iPhone en de Apple Watch. Met het mobiele betalingssysteem zou het voor gebruikers van Apple-apparatuur mogelijk worden om met slechts hun mobiele telefoon te bankieren.

Geruchten
De producent van laptops, tablets en mobiele telefoons heeft nog niet bevestigd of de geruchten kloppen. Opvallend is wel dat CEO Tim Cook duidelijk hintte op de introductie van het betalingssysteem. Tijdens een keynote op het Trinity College (in Dublin) zei hij dat Apple Pay zo populair zou worden dat ‘jullie kinderen geen idee zullen hebben wat cash is.’

Met het nieuwe systeem treedt Apple wellicht in de voetsporen van Facebook, dat al eerder een P2P-platform integreerde in diens Messenger. Het systeem van Facebook is (opvallend genoeg!) geblokkeerd in de iOS-app. In andere besturingssystemen dan die van Apple, is het mogelijk om met de Facebook-app een betalingskaart te registreren, waarna geld overgemaakt kan worden naar Facebook-contacten.

Over de schrijver

Aaron Mirck

Aaron MIrck is gek op nieuwe technologieën, omdat hij gelooft dat techniek de democratie sterker kan maken.

Related Articles