Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Online verzekeraar maakt betaling met Bitcoin mogelijk

CoverYou, een online aanbieder van verzekeringen, geeft klanten nu de mogelijkheid om verzekeringen af te sluiten met Bitcoin. Hiermee wordt het de eerste Europese verzekeraar die de digitale munt zal accepteren.

Met de introductie van de Bitcoin maakt bedrijf uit Overijsel het nu mogelijk om je telefoon, laptop, e-reader en tablet te verzekeren met de populaire valuta. ”De Bitcoin staat voor innovatie en met CoverYou willen we laten zien dat er een nieuw soort verzekeraar ontstaat. Een verzekeraar die consumentgedreven is en innoveert”, zegt Ewoud Uphof, online business developer bij CoverYou.

Liefde voor technologie
Bij CoverYou hopen ze hiermee vooral mensen te bereiken met een liefde voor technologie en die in het bezit zijn van smartphones, tablets en andere hightech apparaten. Voor het jonge bedrijf gaat het ook erg snel: ”Ontwikkelingen op het gebied van online verzekeringen gaan snel. Onze smartphone-verzekering is erg populair, mede door de prijs van smartphones tegenwoordig. Met het toevoegen van Bitcoin als een betaalmethode omarmen wij nieuwe technologie en kijken we vooruit”, zegt Yvonne Geijs, fundeer van CoverYou.

Omstreden
Telkens wanneer er geld tussen twee Bitcoinadressen wordt overgemaakt, wordt dit via de Blockchain bijgehouden. Op deze manier wordt het bijna onmogelijk om te frauderen en is het dus erg populair bij zowel particulieren als bedrijven. Het elektronische betaalmiddel is echter niet onomstreden; veel experts twijfelen aan de toekomstmogelijkheden van Bitcoin.

Geen risico
Ondanks alle controverse rond de Bitcoin zegt CoverYou veel vertrouwen te hebben in deze volgende stap. “We lopen als CoverYou geen enkel risico dus waarom zouden we niet proberen deze doelgroep aan te spreken?”, aldus Uphof.

Over de schrijver

Marc Vervecken

Als student Marketingcommunicatie is Marc een actief schrijver met grote interesse in sport, ondernemen en de financiële sector. Zelf is hij erg actief op sociale media en blogs.

Related Articles