Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Online Bank KNAB introduceert sociaal betalen

De Nederlandse bank KNAB maakt vandaag bekend dat zij eind september Knab Social introduceren. Middels deze nieuwe betaalmethode is het mogelijk om geld over te maken zonder een rekeningnummer in te vullen.

Als op deze manier geld wordt overgemaakt, krijgt de ontvanger van het geld een Facebook-bericht of sms. De ontvangende partij kan zijn eigen rekeningnummer vervolgens zelf invullen. Knab introduceert de nieuwe dienst, die Knab Social gaat heten om online bankieren makkelijker en toegankelijker te maken. Zeker met de introductie van het lange IBAN rekeningnummer is het volgens directeur van Knab René Frijters een welkome manier om betalen te versimpelen.

Virtual Affairs
Om dit plan ook technisch mogelijk te maken heeft KNAB samengewerkt met softwarebedrijf Virtual Affairs. Virtual Affairs is verantwoordelijk voor alle technologie in de app, het webplatform erachter en de interactie met gebruikers. Dirkjan van Wijhe, development manager bij Virtual Affairs: “ Wij vinden het een ontzettend gaaf project om aan mee te werken. Dit is compleet nieuw in de branche. Niemand heeft dit nog. Omdat wij ook echt in deze vorm van betalen geloven, hebben we zelf ook in de app geïnvesteerd.”

Knab verwacht de tool ‘Sociaal Betalen’ rond september te lanceren.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles