Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Ongekende koersstijging betaaldienst Square

Startup Square, een online betaaldienst die door Twitter ceo Jack Dorsey is opgericht, schiet op de dag van de beursgang op de New York Stock Exchange met 60 procent omhoog.

De gigantische stijging van de koers is opmerkelijk, omdat het online betaalbedrijf de dag voor de beursgang de koers enorm moest verlagen door tegenvallende interesse bij de introductiekoers.
Het bedrijf is opgericht door Jack Dorsey, ceo van Twitter. Square maakt betalingen via de mobiele telefoon mogelijk voor kleinere bedrijven. Ook heeft het bedrijf een adviserende functie voor ondernemers.

Ongebruikelijk
Op woensdag, de dag voor de beursgang, werd de introductiekoers geschat op negen dollar. Dat bedrag viel flink tegen, omdat het eerder was bepaald op elf en dertien dollar. De introductiekoers ligt 40 procent onder de waardering van de laatste private financieringsronde. Dat is nog nooit voorgekomen. Ondanks de lage introductiekoers, staat het aandeel een dag later op 13,31 dollar. Dat is hoger dan de eerder aangekondigde bandbreedte, en de helft meer dan de introductiekoers.

Voorbeeldfunctie
Het inmiddels zesjarige bedrijf, was voor de beursgang niet winstgevend. Naast de betalingsfunctie, helpt Square ook ondernemers met hun marketingactiviteiten en de analyse van verkoopcijfers.

Wellicht dat meer verliesgevende fintech-bedrijven de gang naar de beurs overwegen, nu Square zijn koers zo snel zag stijgen.

Over de schrijver

Nina van Klaveren

Vindt alternatieve vormen van kredietverstrekking erg interessant, verdiept zich graag in de wondere wereld van het mobiel betalen. Schrijft af en toe een media-analyse.

Related Articles