Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Onderzoek naar investeringen in fossiele brandstoffen

Internationale en Nederlandse financiële toezichthouders gaan onderzoek doen naar hoe de financiële sector rekening kan houden met klimaatgerelateerde kwesties. 

Dit onderzoek is deels ingegeven door het klimaatbeleid om de temperatuurstijging de komende decennia te beperken tot 2 graden Celsius. Daarnaast spelen ook de eventuele gevolgen voor de financiële stabiliteit een rol in het besluit van de Bank of England om hier onderzoek naar te doen.

Nationaal en internationaal onderzoek
De Bank of England is niet de enige partij die onderzoek doet naar klimaatgerelateerde kwesties. Ook de presidenten van de centrale banken en ministers van financiën van de G20-landen hebben de FSB (Financial Stability Board) gevraagd om de rol van de financiële sector in klimaatgerelateerde kwesties te onderzoeken.

De DNB ontdekte dat er in Nederland afgelopen jaar in maart ongeveer 21,5 miljard belegd is in bedrijven die actief zijn in een fossielebrandstofindustrie. Deze beleggingen vertegenwoordigen zo’n drie procent van de beleggingen voor pensioenfondsen, één procent voor verzekeraars en één procent voor banken.

 

 

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles