Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Omzet FBD groeit ruim 8% in eerste half jaar 2018

Detacheerder van financieel personeel FBD heeft in de eerste helft van 2018 een omzetstijging van ruim 8 procent tot ruim 4 miljoen euro laten zien. Het bedrijf verandert tevens zijn naam van FBD Bankmensen in FBD. Voornaamste reden voor de naamswijziging is de verbreding van de dienstverlening.

Met een omzetgroei van 8,2 procent ten opzichte van de eerste helft van 2017 en een stijging in het aantal declarabele uren van 7,7 procent gaat het FBD voor de wind. De totale omzet in het eerste half jaar komt uit op 4.050.000 euro. De groei die het bedrijf doormaakt, is mede het gevolg van de bredere scope. “We leveren nog steeds hoogopgeleide financieel specialisten, maar dit doen we niet meer alleen in de bankenwereld”, zegt Henk Kelder, algemeen directeur van FBD. Hoewel banken en verzekeraars nog steeds de belangrijkste afnemers zijn van de diensten van FBD, worden andere sectoren ook steeds belangrijker voor de detacheerder. Zo focust het bedrijf zich steeds meer op hoogwaardige expertise die het in verschillende sectoren, waaronder de zorgsector, inzet.

Compliance en zorg

“Wij richten ons ook op compliance & privacy en finance & control. Dat vraagt om hoogwaardige specialisten in de financiële kolom, maar deze werken ook in andere sectoren”, aldus Kelder. “Onze klanten schakelen ons in voor projectmatige en tijdelijke vraagstukken. Voor de zorg hebben we recent zelf een control framework ontwikkeld waarmee we zorginstellingen, zowel cure als care, helpen op het gebied van finance en control.”

Bankier van de toekomst

Omdat er veel bankiers bij de grootbanken op straat zijn komen te staan vanwege reorganisaties, kan en moet FBD kritisch zijn aan de poort. Kelder: “Oud bankmedewerkers hebben vaak veel kennis, maar bezitten niet noodzakelijk de juiste competenties. De ‘bankier van de toekomst’ is een persoon met ambitie die kan omgaan met verandering, klantgericht is en in zijn competenties heeft geïnvesteerd.”

Nieuwe managers aangesteld

Om de verdere groei in de zorgsector te ondersteunen en verder gestalte te geven, heeft FBD in de eerste helft van 2018 verschillende nieuwe collega’s op sleutelposities aangenomen. Zo is Frans Pouw, die zijn sporen heeft verdiend binnen organisaties als Deutsche Bank, Amsterdam Trade Bank N.V. en Rabobank, de nieuwe Manager Business Development. In de persoon van Maarten Sanders, die veel ervaring heeft opgedaan als CFO bij zowel nationale als internationale organisaties, is een ervaren manager aangetrokken.

Over de schrijver