Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

NXP levert systeem mobiele betalingen aan grote Chinese bank

Een van de grote banken van China, de China Merchants Bank(CMB), gaat over op een nieuw systeem voor mobiele betalingen. Het systeem is afkomstig  van het van oorsprong Nederlandse NXP Semiconductors N.V.

De naam van het nieuwe systeem is ‘All in One Mobile’. Niet alleen de CMB heeft interesse in het product. Ook andere grote Chinese banken en het Chinese creditcardbedrijf China UnionPay erkennen de kwaliteit van de systemen en gebruiken deze voor de eigen organisatie.

Chinese markt
Volgens het Chinese onderzoeksbureau Analysys International zal er in 2015 ongeveer 117 miljard dollar omgaan in de Chinese markt voor financiële applicaties en systemen. Waaronder ook het nieuwe betalingssysteem van NXP valt. Op een recentelijk gehouden forum, georganiseerd door de CMB gaf Li Zheng, senior vice president van NXP China, een toelichting op de samenwerking. “NXP is gericht op het verstrekken van handige en beveiligde gebruikerservaringen voor consumenten en bedrijven. Ons gemeenschappelijk doel is om beveiligde verbindingen te leveren die zorgen voor een slimmere wereld. ”

All in One Mobile
Het nieuwe systeem van de CMB maakt het voor consumenten en bedrijven veiliger om mobiele transacties te doen. Daarnaast kan er ook geld opgenomen en gestort worden bij betaalautomaten via de mobiele telefoon. NXP is wereldwijd de grootste leverancier van NFC-technologieën.  Ook Hu Tao, General Manager van CMB Retail Banking Department, sprak tijdens het forum over de samenwerking. “Gezien de leidende positie van NXP in mobiele betalingen, zijn wij erg blij om een samenwerking aan te gaan met het bedrijf om  gezamenlijk een ecosysteem samen te stellen voor mobiel financiën. Nu kunnen wij ook veiligere en makkelijkere mobiele betaalopties bieden aan consumenten en smartphonegebruikers in China.”

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles