Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

N’xchange wint prijs bij Accenture Innovation Awards

Afgelopen vrijdag heeft N’xchange een eerste prijs gepakt bij de Accenture Innovation Awards. In de categorie Financial Services Reinvented liet de startup 74 andere fintechs achter zich.

Het was alweer de elfde editie van de Accenture Innovation Awards, waar de ’meest opvallende, baanbrekende en nieuwste’ concepten en bedrijven in de spotlight worden gezet, met als doel het stimuleren en opschalen van innovatie in Nederland. Er waren 75 genomineerden, waarvan er uiteindelijk vijf kanshebbers overbleven.

Nieuw financieringsmodel
Winnaar N’xchange biedt een oplossing voor twee problemen in de financiële wereld. Aan de ene kant hebben bedrijven tegenwoordig meer moeite met het verkrijgen van financiering door strengere regels en terughoudende banken, en aan de andere kant zijn er veel obstakels voor particulieren die willen beleggen. Door beleggers en bedrijven bij elkaar te brengen verandert N’xchange de manier waarop bedrijven zich kunnen financieren.

Overige finalisten
Overigens waren de andere finalisten minstens zo indrukwekkend. De app ‘Ockto’, ontwikkeld door het bedrijf Yellowtail, helpt consumenten  met het verzamelen van financiële gegevens en minimaliseert het papierwerk bij hypotheekaanvragen. Een andere finalist, Otly, heeft het eerste financiële platform voor kinderen ontwikkeld, in de vorm van een speciaal ontworpen mobiel bankieren app. Zo leren kinderen spelenderwijs op een goede manier met geld om te gaan. Ook de finalisten Gavin (verzekeringen) en Kandoor (financiële kennis) bieden interessante fintech-oplossingen.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!