Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Nxchange gaat samenwerking aan met Nominated Advisors

Next generation beurs’ Nxchange is verheugd haar samenwerking met de eerste zeven Nominated Advisors aan te kondigen. Nxchange bundelt haar krachten met zeven bekende spelers waarbij zij gezamenlijk ondersteuning gaan bieden bij de toenemende vraag van snelgroeiende bedrijven en initiatieven naar financiering op de kapitaalmarkt.

Nxchange maakt, sinds haar ontstaan in 2016, directe handel in effecten tussen bedrijven en beleggers mogelijk (al dan niet in tokenized vorm). Met haar vergunning voor de exploitatie van een Gereglementeerde Markt en Mulilateraal Handelsplatform, afgegeven door het Ministerie van Financiën, gaat Nxchange focussen op het financieren van bedrijven en projecten in de energietransitie (zogenaamde ‘Green securities’), Mobiliteit en Vastgoed.

Zich kwalificerende ‘groene’ bedrijven of projecten omvatten alle voorstellen die bijdragen aan de 2030-klimaatdoelstellingen, vastgesteld door de Europese Unie. Binnen ‘Vastgoed’ omvatten dit infrastructuurprojecten en de bouw en realisatie van comfortabele, duurzame woon- en werkomgevingen. Onder Mobiliteit wordt verstaan: alle voorstellen die bijdragen aan gedeeld transport en levering. Om deze assets zo efficiënt mogelijk te noteren, staat Nxchange toegang tot haar beurs alleen toe via partners en zogenaamde Nominated Advisors van Nxchange. Marleen Evertsz, CEO van Nxchange zegt: “Wij streven ernaar interessante liquide beleggingsmogelijkheden te creëren in zowel bestaande als nieuwe activaklassen.”

Per 1 februari zijn de volgende Nominated Advisors toegevoegd aan het Nxchange Nominated Advisors-netwerk, om ervoor te zorgen dat deze assets zo efficiënt mogelijk als beursgenoteerd instrument toegankelijk worden voor beleggers, via het Nxchange-handelsplatform.

  • Catena Investments – Een corporate finance en investmentmanagementbedrijf met een focus op duurzame, innovatieve projecten en groeibedrijven.
  • Endymion Risk Services B.V. – Accountants en consultants die ondersteuning, audit & assurance leveren met een focus op (Fin-)Tech, Private Equity, Property en Capital Markets.
  • Claassen Molenbeek & Partners – Een zakelijk en financieel adviesbureau dat de Nederlandse MKB-ondernemer helpt bij financieringsbehoeften en/of bedrijfsoverdrachten.
  • YellowFinance – Een adviesbureau dat organisaties in dynamische omgevingen op financieel strategisch gebied ondersteunt; met name op het vlak van financieel management, acquisities, integraties en verkoop.
  • Yuno Advisors – Een onafhankelijk adviesbureau voor bedrijfsfinanciën met een focus op de voedingsmiddelen-, consumenten- en detailhandel-sector
  • GRIP (DIFC) Ltd. – Aanbieder van wereldwijde beleggingsbankdiensten, vermogensbeheer en private plaatsing.
  • Julmat Business & Finance Strategy – Nieuw financieel adviesbureau gericht op snelgroeiende initiatieven in Zuid-Nederland.

Alle Nominated Advisors zijn ervaren experts op het gebied van bedrijfsfinanciering. De Nominated Advisors werken volledig onafhankelijk en zullen de uitgevende instellingen begeleiden en informeren over alle do’s en don’ts van een publieke notering en haar financieringsmogelijkheden.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles