Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Nu ook de hondenoppas betalen met iDEAL

Gebruikers van Petbnb.nl, een marktplaats voor de oppasdiensten voor honden, kunnen nu onderling iDEAL gebruiken voor betalingen. Dit is de eerste keer dat er ‘veilig en legaal’ zogenaamde C2C-betalingen in Nederland via iDEAL zijn gedaan.


Het bedrijf gebruikt daarvoor de technologie van Online Betaalplatform. Dit systeem is onlangs goedgekeurd door de beheerder van iDEAL, Currence. Online Betaalplatform zorgt ervoor dat betalingen tussen consumenten betrouwbaar plaatsvinden. Denk hierbij aan de verificatie van een verkoper, het vasthouden van geld tot de dienst of producten correct afgeleverd zijn en het geautomatiseerd verdelen van inkomsten tussen platform en verkoper.

Lupo Westerhuis van Petbnb.nl: “Door deze integratie kunnen wij de identiteit van oppassen verifiëren. Ook staat het oppasgeld veilig op een derdengeldenrekening voordat de oppassen worden uitbetaald.”

Richard Straver, oprichter van Online Betaalplatform: “Direct online betalen op het platform verhoogt de conversie en verhoogt de effectiviteit van het platform. Echter is het faciliteren van deze betaling op een platform voor meerdere verkopers een flinke uitdaging die veel tijd en aandacht vergt en risico’s met zich meebrengt. Bovendien voorkomen we hiermee, met het oog op de PSD2-wetgeving, dat platformen onder toezicht komen te staan van De Nederlandsche Bank.”

Split payment
Straver vervolgt: “Er zijn veel online plekken waar iDEAL tussen de consumenten wenselijk is, maar nog niet wordt toegepast. Daarom werken deze plekken nu bijvoorbeeld met abonnementen en niet met een Cost Per Sale-model. Online Betaalplatform biedt bijvoorbeeld de optie split payment. Vanaf nu is het dus mogelijk voor een platform om van iedere succesvolle iDEAL-transactie tussen consumenten een gedeelte als kosten te rekenen.”

Het nieuwe C2C-model van Online Betaalplatform voorziet de Nederlandse markt in een schaalbare en toekomstbestendige oplossing voor betalingen.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles