Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert
ING Mobiel Bankieren

ING-klant betaalt met stembediening en vingerafdruk

ING-klanten hadden al de mogelijk het menu van de Mobiel Bankieren App te bedienen door middel van stem- en vingerafdrukherkenning. Nu kunnen ze er ook mee betalen.

Een ING-klant had al de mogelijkheid het menu van de Mobiel Bankieren App te bedienen door middel van zijn of haar stem stem. Ook kon er ingelogd worden aan de hand van de vingerafdruk. ING laat weten dat deze biometrische toepassingen zijn uitgebreid zodat er ook mee kan worden betaald.

Doorontwikkeld
De app wordt op dit moment door zo’n 2,2 miljoen klanten van de bank gebruikt die samen gemiddeld ruim miljoen keer per dag inloggen. Sinds maart van dit jaar kan er ingelogd worden door middel van vingerafdrukherkenning. Volgens de bank wordt hier veelvuldig gebruik van gemaakt. Een op de drie klanten die in het bezit is van een geschikte smartphone, maakt inmiddels gebruik van deze biometrische toepassing.

Naast het herkennen van de vingerafdruk wordt ook het stembedieningsprogramma Inge steeds meer gebruikt in de app. ING geeft aan dat circa 100.000 unieke klanten gebruik maken van de functie, voornamelijk om hun saldo te checken en betaal- en spaaropdrachten te geven binnen de app. Op basis van klantfeedback zijn beide functionaliteiten doorontwikkeld en is het nu mogelijk om ook te betalen met stem- (in iOS en Android) en vingerafdrukherkenning (voor iOS-toestellen uitgerust met Touch ID).

Allestoringen.nl
Gisteren kampte ING nog met een storing waardoor zowel internet- als mobiel bankieren tijdelijk niet mogelijk was. De bank maakte de storing aan het eind van de middag bekend. Na een uur was deze weer verholpen, berichtte Nu.nl.

Op Allestoringen.nl, waarop gebruikers melding kunnen maken van internetdiensten die niet werken, was sinds dinsdagmiddag 17.00 uur een forse toename in het aantal meldingen te zien bij ING. Diezelfde website concludeerde eind 2014 na onderzoek dat ING de bank met de meeste storingen ter wereld was. Samen met de Nederlandse banken ABN Amro en Rabobank vormden zij de top drie.

Over de schrijver

Janneke Essen

28 jaar, informatie- en communicatiespecialist, Amsterdam

Related Articles