Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

NoviCap verkozen tot MKB Financierder van het Jaar

NoviCap heeft de Oscar ‘MKB Financierder van het Jaar’ in de wacht gesleept en kwam als winnaar uit de bus in de strijd met deelnemers Funding Options, Bibby en Caixabank.

NoviCap kondigt met trots aan dat zij is uitgeroepen tot ‘MKB Financierder van het Jaar’ tijdens de Receivables Finance International Awards 2019 (RFIx) georganiseerd door het gerenommeerde BCR Publishing in Londen. Tijdens het gala in Londen betrad NoviCap’s CEO, Federico Travella het podium om namens NoviCap de award in ontvangst te nemen.

Tijdens deze editie van de Receivables Finance International Awards lag de focus op de nieuwe businessmodellen die ontstaan en de evolutie van de markt voor factuurfinanciering. Factoring, zoals deze vorm van alternatieve financiering ook wel wordt genoemd, maakt bedrijfskapitaal bereikbaar voor het MKB. Wereldwijd nam het totaal aan uitstaand kapitaal vanuit factoring met zes procent toe. Waar in 2017 nog $ 2,60 miljard aan kapitaal uitstond, was dit in 2018 opgelopen tot $3.06 miljard.

Groei

In Europa lopen Spanje en Nederland voorop, met een groei van respectievelijk veertien en tien procent in factoringsvolume. Tijdens de RFIx 2019 werden de belangrijkste spelers in de factoringmarkt erkent. Managing director van BCR Publishing, Michael Bickers, gaf aan: ‘We zijn enthousiast om de tweede editie van de RFIx Awards te mogen organiseren. Het is erg belangrijk om excellentie te erkennen in deze veranderende en concurrerende industrie.”

Federico Travella, CEO van NoviCap: “Vandaag wordt NoviCap erkend in de industrie, voor haar inspanningen in het adresseren van het gebrek aan financieringsopties voor Europese MKB’ers. Zij worden onvoldoende bediend, als gevolg van een gebrek aan technologisch vernuft, met als gevolg inefficiënte businessmodellen, hoge prijzen en een slechte klantervaring. Traditionele financiers zijn traag, bieden geen volledig digitale ervaring en bedienen over het algemeen geen MKB’ers, omdat het simpelweg niet rendabel voor hen is. Niet-bancaire alternatieven zijn aanwezig maar vooralsnog te duur en inflexibel. Velen missen simpelweg de ‘tech’ in fintech.”

Receivables Finance International Awards 2019

De Receivables Finance International Awards 2019 zijn de ‘Oscars’ voor factuur financiering welke gehouden worden tijdens het 19e RFIx Receivables Finance International Convention in het Marriott Hotel Grosvenor Square te Londen. De awards zijn internationaal gericht en open voor alle bedrijven die betrokken zijn bij de industrie, zoals banken, fintechs, technologiebedrijven en consultancybedrijven.

Over de schrijver

Related Articles