Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Nieuwe toepassing blockchain voor spelers in de asset servicing-industrie

BNP Paribas Securities Services en Tata Consultancy Services (TCS) gaan de samenwerking aan om een nieuw platform te ontwikkelen op basis van blockchaintechnologie. Het doel is om met het platform, genaamd Corporate Event Connect, klanten wereldwijd veilig snel en accuraat van nieuws te voorzien over corporate actions: de verrichtingen op effecten.

Het verwerken van corporate actions is op dit moment nog een van de grotere uitdagingen in de beleggingswereld, aangezien er wordt gewerkt met tussenpersonen voor het verkrijgen van informatie. BNP Paribas gaat gebruikmaken van de ‘Quartz’ blockchaintechnologie van TCS om deze tussenpersonen overbodig te maken. Het in gebruik nemen van dit platform zal ertoe leiden dat de kans op fouten wordt verkleind en de omloopsnelheid van informatie wordt verhoogd. Daarbij zorgt de ingebouwde beveiliging van het platform ervoor dat de informatie beschermd wordt en dat informatie eenvoudig kan worden hersteld.

Bijkomend voordeel

De technologie heeft nog een ander voordeel. Corporate Event Connect zal in staat zijn om informatie in meerdere talen te vertalen door het gebruik van deep learning. Dit maakt het idee gemakkelijker schaalbaar. Het platform zit op dit moment echter nog in de bèta-fase.

Augmented Custody-programma

BNP Paribas is al langer bezig met vernieuwende technologieën. Corporate Event Connect vormt een nieuwe mijlpaal in het Augmented Custody-programma van BNP Paribas Securities Services. Dit programma werd in juni vorig jaar gelanceerd om de custody- dienstverlening uit te breiden en verder te ontwikkelen.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.