Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Nieuwe smartphone van Amazon stimuleert mobiel bankieren

De Fire Phone, de eerste smartphone van Amazon die enkele weken geleden is onthuld, biedt een aantal nieuwe functies die bedoeld zijn om mobiel bankieren te stimuleren.

De Fire Phone is het resultaat van een samenwerking tussen Amazon en provider AT&T. De telefoon werd afgelopen juni op de Amerikaanse markt gelanceerd. De spectaculairste features van de telefoon zijn een interface met 3D-effecten en een klantenservice via video.

3D-gebruik 
De 3D elementen in de telefoon zijn een enorme stimulans voor mobiel bankieren. Dit is voornamelijk te danken aan de innovatieve manieren om de telefoon te beveiligen, namelijk door spraak en gezichtsherkenning.  Hierdoor wordt het gebruik van de telefoon om betalingen mee te doen een stuk veiliger. Ook de 3D functionaliteiten spelen mobiel bankieren in de kaart. Zo blijkt uit onderzoek dat een kwart van de Britse bevolking gelooft dat de 3D functionaliteiten het gebruik van mobiel bankieren kan bevorderen.

De telefoon speelt al in de op de wens om meer te doen met mobiel bankieren door een premium mobile banking account aan te bieden. In dit kanaal kun je tegen betaling profiteren van gespecialiseerde diensten zoals persoonlijk financieel beheer of beleggingsadvies.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles