Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Nieuwe pinpas heeft ingebouwde vingerscanner

De nieuwe pinpas van Mastercard  krijgt een ingebouwd beveiligingssysteem. Het gaat om een vingerafdrukscanner die het invoeren van een pincode vervangt.

Deze nieuwe pas komt voort uit een samenwerking tussen Mastercard en het Noorse bedrijf Zwipe. Een kleine vingerafdrukscanner die zich in de pas bevindt, zorgt voor de beveiliging van de pas. Data die gewonnen wordt via deze scanner wordt opgeslagen op de pas zelf, in plaats van op bijvoorbeeld een smartphone. Dankzij dit nieuwe systeem verdwijnen de limieten die normaal gesproken gelden bij contactloos pinnen. Op andere NFC toepassingen zit namelijk vaak een limiet van enkele tientallen euro’s.

Zwipe
De originele bedenker van de technologie is het Noorse bedrijf Zwipe. Momenteel werken zij al aan hun nieuwe generatie passen. Deze krijgen hetzelfde formaat als de standaardkaarten. Ook kan de kaart gebruikt worden bij alle pinautomaten die contactloos pinnen accepteren. Een batterij is  niet nodig want de pas haalt zijn energie uit het contact met pinautomaten.

 

 

 

 

 

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles