Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Nieuwe matchingstool voor MKB financiering

Afgelopen week is een nieuwe online matchingstool gelanceerd: Dealsuite. Hiermee hebben accountants, corporate finance-adviseurs en financieringsspecialisten toegang tot alle professionele geldverstrekkers in Nederland.

Met Dealsuite, een initiatief van overnameplatform Brookz, kunnen accountants, corporate finance-adviseurs en financieringsspecialisten via een online matchingstool een financieringsaanvraag uitzetten bij alle professionele geldverstrekkers in Nederland. Naast de drie grootbanken (ABN AMRO, ING, Rabobank) zijn dat ruim 125 financiers, waaronder investeringsmaatschappijen, kredietunies, obligatie- en mezzanine fondsen, en factoring- en leasemaatschappijen.

Financieringsaanvragen
Dealsuite is twee jaar geleden ontstaan als een besloten en beveiligd matchingsplatform voor bedrijfsovername. Dit platform was vanaf de start een groot succes. Inmiddels zijn er meer dan 250 corporate finance-kantoren en investeringsmaatschappijen op aangesloten. In nauwe samenwerking met een aantal accountantskantoren en financieel adviseurs is het afgelopen half jaar een nieuwe online tool ontwikkeld en toegevoegd. Daarmee kunnen adviseurs in opdracht van hun cliënt nu ook financieringsaanvragen breed uitzetten in de markt.

Transparant en effectief
Volgens Floyd Plettenberg, binnen Brookz verantwoordelijk voor Dealsuite, speelt de nieuwe matchingstool in op de roep van adviseurs om meer transparantie en efficiëntie op het gebied van MKB-financiering. “Er is geld genoeg in de markt, maar met al die nieuwe financiële partijen zien veel adviseurs door de bomen het bos niet meer. Er is grote behoefte aan één loket dat op een overzichtelijke manier toegang biedt tot alle geldverstrekkers van Nederland. Met Dealsuite is die toegang nu beschikbaar”, aldus Plettenberg. “In de tool zijn ook de acceptatiecriteria van alle financiers verwerkt, waardoor financieringsaanvragen snel en gemakkelijk kunnen worden uitgezet. Dat leidt tot meer offertes en uiteindelijk tot meer en betere deals.”

Stapelfinanciering
Via Dealsuite vindt een onderneming voor bijna ieder doel financiering: groei, werkkapitaal, vastgoed, overnames en herfinancieringen. Daarbij kunnen gebruikers financieringsvormen stapelen en vreemd vermogen met eigen vermogen combineren. Met het oog op de vertrouwelijkheid voldoet Dealsuite aan de hoogst mogelijke IT-veiligheidsstandaard en zijn er ‘Chinese walls’ tussen de verschillende adviseurs.

Aftasten van de markt
Volgens Plettenberg is de nieuwe tool bij uitstek geschikt om snel de potentiële belangstelling van financiers in kaart te brengen. “Bij het uploaden van een aanvraag hoeven gebruikers de naam van het desbetreffende bedrijf nog niet te noemen en hoeven zij slechts een beperkt aantal vragen te beantwoorden. Het is precies voldoende informatie voor de aangesloten geldverstrekkers om in te kunnen schatten of ze mogelijk een offerte willen uitbrengen”, vertelt Plettenberg. “Vervolgens kunnen de gesprekken tussen de adviseur en de geldverstrekkers al beginnen en worden de financieringsopties en mogelijke combinaties snel duidelijk.”

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles