Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Nieuwe initiatieven financiele sector hebben het onnodig moeilijk

De overheid doet te weinig om innovatie in de Nederlandse bankensector te bevorderen. Dat stelt Jeroen Kremers, tot voor kort risicobestuurder van RBS. Volgens hem is het momenteel moeilijk nieuwe initiatieven in de financiële sector te ontplooien, terwijl deze dringend nodig zijn.

In een interview met het Financieele Dagblad stelt Kremers, die momenteel betrokken is bij twee nieuwe initiatieven in de financiële sector, dat de overheid meer moet doen om innovatie binnen de sector te bevorderen. Volgens hem lopen nieuwe initiatieven tegen veel regels aan waardoor de drempel erg hoog is en deze niet of nauwelijks van de grond komen. Kremers vindt dat dit moet worden opgelost omdat er volgens hem iets niet klopt aan de kredietverlening aan bedrijven, zo zegt hij in de krant. “De overheid lijkt het probleem nu aan te pakken door risico’s op zich te nemen die eigenlijk op de bankbalans thuishoren. Dat is de omgekeerde wereld.”

Concurrentie
De overheid moet de markt beter in staat stellen de financiering van de economie voor zijn rekening te nemen. Dit is mogelijk door het vergroten van concurrentie. In Kremers ogen moet er daarom meer ruimte komen voor nieuwe toetreders.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!