Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Nieuwe grenzen verkennen met Demo Day Startupbootcamp FinTech & CyberSecurity

FinTech & CyberSecurity van Startupbootcamp, het toonaangevende mondiale programma voor groeiversnelling van start-ups en scale-ups, vierde zijn Demo Day op 14 februari, op het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. De elf meest veelbelovende internationale start-ups en een corporate venture presenteerden hun innovatieve oplossingen aan de aanwezige groep influencers, mentoren, partnerbedrijven van Startupbootcamp en investeerders.

Bij het opstarten van een bedrijf is het alsof je in een oerwoud terecht komt: onvoorspelbaar en gevaarlijk soms, maar vol mogelijkheden. Wie niet veerkrachtig genoeg is, overleeft het niet. Dit was het thema van de FinTech & CyberSecurity Demo Day van Startupbootcamp op 14 februari en de afronding van drie maanden intensieve groeiversnelling voor startende bedrijven. De twaalf teams begonnen hun reis eind september 2018 in Amsterdam, waar ze uit ruim 500 aanmeldingen werden geselecteerd na een internationale scoutingperiode van vier maanden.

De start-ups hebben nieuwe mijlpalen bereikt, waaronder partnerschappen met een aantal van onze grote ondernemingen, zoals Rabobank, PGGM, ABN AMRO, Banca Sella, Vivat, Comsec, en Capgemini. De teams zijn tijdens het hele programma begeleid door een netwerk van top executives, investeerders en door partners van Startupbootcamp, waaronder de Rabobank, ING, De Volksbank, Moneyou, ABN AMRO, PGGM, Van Lanschot Bankiers, Achmea, Nationale Nederlanden en PwC.

Groeiversnelling

“We zijn blij dat we Nederland mondiaal gezien in de voorhoede kunnen plaatsen van het FinTech ecosysteem. Door onze krachten te bundelen met een aantal van de meest veelbelovende start-ups en de grootste ondernemingen uit de sector, hebben we een sterke fintech-gemeenschap opgebouwd, die diverse netwerken in verscheidene landen overspant en één van de beste plekken is geworden waar start-ups op het gebied van fintech, insurtech, regtech, pensiontech en cybersecurity kunnen groeien”, aldus Michael Doosjes, managing director van het FinTech & CyberSecurity-programma.

Keep Warranty, een Portugese startup die garantiebewijzen veilig opslaat en ervoor zorgt dat de klant ze altijd bij de hand heeft, omschreef de toegevoegde waarde als volgt: “‘Startupbootcamp betekende een doorbraak voor Keep Warranty. Het bood ons de kans om sneller te groeien met de steun en het inzicht van briljante mentoren, partners en collega start-ups. Zo’n schat aan informatie binnen handbereik was van onschatbare waarde voor het opzetten van samenwerkingsverbanden met grote ondernemingen als PGGM en ABN AMRO.”

Benieuwd naar alle deelnemers aan dit groeiversnellende programma? Dan raden we je aan hier eens rond te kijken.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles