Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Nieuwe betaalwijze moet cashflow bevorderen

MasterCard en Basware introduceren een oplossing om de cashflow tussen leveranciers en afnemers te verbeteren. Deze oplossing moet de wereldeconomie een boost geven.

Om de betalingen tussen leveranciers en afnemers te bevorderen, is Basware Pay geïntroduceerd; een innovatieve oplossing die betalingsprocessen tussen leveranciers en afnemers met elkaar verbindt. Op deze manier is eenvoudig de cashflow tussen beide partijen te beheren en kunnen leveranciers eerder uitbetaald worden dan nu het geval is.

Hoe werkt het?
Basware Pay is een netwerk dat betalingsprocessen van afnemers en leveranciers met elkaar verbindt. De leverancier verzendt via dit netwerk zijn facturen. Wanneer de afnemer de facturen goedkeurt, betaalt Mastercard het openstaande bedrag uit. De afnemer krijgt zo de gelegenheid om de factuur desgewenst later te voldoen, zonder dat de betalingstermijn wordt overschreden.

Wat is het nut?
Uit wereldwijd onderzoek blijkt dat 57 procent van de bedrijven in de afgelopen 12 maanden er bewust voor heeft gekozen om het betalen van rekeningen uit te stellen. Deze late betalingscultuur wordt door drie van de vier bedrijven normaal gevonden, maar vertragen de bedrijfsresultaten aanzienlijk. Vooral het MKB wordt hierdoor geraakt. “Dat bedrijven hun geld wat langer vasthouden in economisch uitdagende tijden is begrijpelijk, maar dit geeft ook meteen de inefficiëntie van bepaalde processen aan”, verklaart Esa Tihilä, CEO van Basware. Door factuur- en betalingsprocessen te integreren hoopt men de wrijving tussen deze componenten weg te halen, waardoor de wereldeconomie weer de ruimte krijgt om te groeien.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles