Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Nieuwe betaaldienst Bunq is nu landelijk beschikbaar

De Nederlandse startup Bunq maakt zijn betalingsverkeerapplicatie landelijk beschikbaar. Na een succesvolle test onder 1000 gebruikers, is de applicatie sinds gisteravond voor iedereen te downloaden.

Bunq is de eerste onafhankelijke aanbieder van bancaire diensten met een bankvergunning. Deze startup is sinds tien jaar de eerste onderneming die de bankenwereld betreedt. Toch wil Ali Niknam, oprichter, sterk benadrukken dat zijn onderneming geen bank is. “Ik zou het jammer vinden als mensen door de kijker van een bank naar ons kijken”, aldus Niknam tegenover Het Financieele Dagblad.

Functies
Met de mobiele applicatie is het binnen vijf minuten mogelijk om een rekening te openen en overboekingen te doen met vingerafdrukken en selfies. In de testfase waren er slechts andere functies beschikbaar, zoals nearpay (contactloze betalingen per smartphone), snel aanvragen van nieuwe pasjes en eenvoudig indienen van betalingsverzoeken. Sinds dinsdag is het ook mogelijk om rekeningen aan elkaar te koppelen; gebruikers kunnen daarbij ook met elkaar chatten.

Volgens Niknam zal het bedrijf blijven innoveren in de mobiele applicatie. Dit gaat onder meer gebeuren door het verwerken van de feedback van gebruikers. Daarnaast wil Nikman de diensten verder uitrollen. Na de Nederlandse consument lonkt het Nederlandse bedrijfsleven. Vervolgens ziet Niknam nog kansen om te groeien in Europa.

Over de schrijver

Meike Storck
Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Finance Innovation Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste innovaties in de financiële wereld? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om. Zie onze privacyverklaring.