Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Nieuwe bank gericht op smartphone

Startup number26 heeft zijn diensten gelanceerd in Duitsland en Oostenrijk. Consumenten kunnen via de app een bankrekening afsluiten en beheren, zonder ooit naar een bankkantoor te hoeven. Number26 richt zich voornamelijk op de gebruikservaring van de app.

Het van origine Duitse financiële instituut Wirecard Bank is de strategische partner van Number26. De startup heeft via dit instituut ook een bankvergunning verkregen. De bank en daarbij behorende app zijn bedacht om de langdurige processen tijdens het aanvragen en gebruiken van een bankrekening tegen te gaan. “Het bankfiliaal van de toekomst is de smartphone. Dat is waarom we  met Number26 een bankrekening hebben gemaakt zoals het hoort te zijn; transparant, mobiel en veilig,’’ aldus de CEO van Number26, Valentin Stalf, tegenover nieuwswebsite Finextra.

Number26
Het inschrijven bij de bank gaat volledig gedigitaliseerd. Volgens de startup zelf is het mogelijk de inschrijving binnen acht minuten te voltooien. Als nieuwe klant krijg je een uitnodiging via de e-mail. Na het invullen van de benodigde gegevens vindt er een videochat plaats met Number26. Tijdens deze chat moet de nieuwe gebruiker zijn paspoort laten zien en enkele vragen beantwoorden. Na deze verificatie krijgt de klant een pinpas opgestuurd die te gebruiken is bij alle Master Card pinautomaten.

Gebruikservaring  
De focus van de startup ligt voornamelijk op de gebruikservaring van de app. Die uit zich niet alleen in de vorm van uiterlijk, maar ook door middel van enkele opties. Ten eerste laat de app live alle transacties zien die gedaan zijn. Slechts enkele seconden nadat er gepind is, geeft de app de afschrijving al weer. Technisch gezien zijn andere banken hiertoe ook in staat. Zij worden echter beperkt door hun huidige infrastructuur. De app stelt de gebruiker ook in staat om de pas ten alle tijden te blokkeren en te deblokkeren. Daarnaast worden uitgaven gecategoriseerd in bijvoorbeeld kledingwinkels en restaurants.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles