Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Nieuwe app leert gebruikers beleggen

Met de nieuwe app Bux kunnen gebruikers de kunst van het beleggen oefenen door te beleggen met fictief geld en kleine bedragen. Op deze manier kunnen de gebruikers kennis maken met beleggen zonder grote verliezen te riskeren.

Bux is een app van ex BinckBank-medewerkers en technici uit de game-industrie. Door het gebruik van nepgeld en kleine bedragen is de app een veilige manier om spelenderwijs het beleggen onder de knie te krijgen. “Je moet als beginner een keer op je bek gaan. Dat kun je beter doen met nepgeld of met kleine bedragen”, aldus Bux-oprichter Nick Bortot in het FD. Bortot was vroeger bestuurder bij BinckBank.

Het gebruik
Gebruikers van de Bux app kunnen met fictief geld in ‘FunBux’ aandelen handelen. Als men eenmaal een paar dagen heeft geoefend met nepgeld, kan men in niveau stijgen en met kleine bedragen in een selectie fondsen beleggen. De mogelijkheden hiervoor zijn echter wel beperkt. “We houden de menukaart overzichtelijk. Je kunt maar in tientallen bekende fondsen beleggen zoals KPN, Apple en BMW. Ook kunnen beleggers niet meer verliezen dan hun inleg en zijn ze verplicht te spreiden”, aldus Bortot. Beleggen met kleine bedragen is normaal gesproken nooit rendabel aangezien de bescheiden winsten die er mee gemoeid zijn gauw op gaan aan transactiekosten. Bij Bux liggen de transactiekosten op 35 cent. Hiermee wordt het dus ook interessant om te beleggen met een paar tientjes. De beleggers kopen met de app geen aandelen, maar zogeheten CFD´s. De waarde hiervan is gelijk aan de aandelenkoers.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles