Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Nimbl app bezorgt geld aan huis

Een nieuwe app genaamd Nimbl brengt contant geld naar de gebruiker toe. Hierdoor wordt een tochtje naar de pinautomaat overbodig.

Gebruikers van de Nimbl app kunnen een bedrag laten bezorgen tot aan de 200 dollar. Het geld bereikt de gebruiker tussen de 15 en 30 minuten. De geldbezorgers worden zorgvuldig gecheckt door Nimbl. Zodra deze bezorger op het afgesproken adres is krijgt de gebruiker een verzoek tot betalen. Deze betaling kan via Paypal, Square Cash, Venmo of Google Wallet. Op het moment dat het geld is overgemaakt naar Nimble overhandigt de koerier het papieren geld aan de gebruiker. Voorlopig is de service alleen nog maar beschik baar in New York en San Francisco.

Contant geld
Het betalen met papier geld wordt steeds minder populair, toch worden kleine bedragen nog met regelmaat op deze manier afgerekend. Nimble richt zich toch op een jonge doelgroep die zich thuis voelt in de technologie. er wordt gehoopt dat bedrijven die zich bezighouden met contant geld een samenwerking willen aangaan en de service zullen promoten.

Trend
De Nimble app speelt in op een trend waarbij vaker apps worden gebruikt voor dagelijkse taken. Verschillende apps deden dit al eerder. Zoals Uber, een app om een taxi mee te vinden, AirBnB voor het vinden van een accommodatie en apps van verschillende banken waarmee betalingen kunnen worden gedaan. Steeds meer handelingen vinden hun weg naar de mobiele telefoon. Nu ook het pinnen van contant geld.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!