Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Nieuw digitaal bankingplatform Bankingright

Het Nederlandse software- en servicebedrijf Virtual Affairs heeft op het Sitecore symposium in Barcelona een nieuw digitaal bankingplatform genaamd Bankingright gelanceerd. Het platform stelt banken in staat om betere digitale services te bieden met als een van de features het betalen via Facebook.

De vele functies van het nieuwe platform maken het een ideaal product voor banken die hun digitale kanalen willen moderniseren of een nieuw merk lanceren. Onder deze functies vallen onder andere betalen, het doen van deposito’s, ondersteuning digitale selfservice en advies. Ook de manier waarop de gebruiker van het platform betalingen kan doen is vernieuwend. Een mobiel nummer of Facebookaccount zijn al genoeg om een transactie te kunnen voltooien. Het IBAN bankrekeningnummer wordt daardoor overbodig.

Responsive banking
Bankingright ondersteunt responsive bankingtoepassingen en apps voor zowel de smartphone als de tablet. De CEO van Virtual Affairs, Sijbrand Tieleman, zegt daar het volgende over: ”Dit is van belang, want vooraf geconfigureerde banking templates helpen om kosten te besparen en de omzet te verhogen, terwijl het klanten de mogelijkheid geeft om slimme financiële beslissingen te nemen, altijd, overal, op elk apparaat.” Het platform is volledig te integreren met de huidige systemen.

Sitecore
Voor het maken van het Bankingright platform is er samengewerkt met Sitecore Benelux. Het platform maakt namelijk gebruik van het Sitecore Digital Marketing System. Dankzij deze samenwerking ondersteunt het platform IT-medewerkers, marketeers en productmanagers om nieuwe klantgerichte diensten te ontwikkelen. Een live demo is aan te vragen via de website van Virtual Affairs.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles