Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Start-up lanceert leenplatform voor MKB

Het jonge Nederlandse bedrijf Sparkholder lanceert een nieuw leenplatform voor het MKB: LoanStreet. Exact en de Rabobank zijn partners van de start-up.

Het nieuwe leenplatform berekent binnen enkele minuten de financieringskansen voor ondernemers. Ook geeft Loanstreet aan bij welke financiers een aanvraag kans van slagen heeft. De tool kan de financieringsaanvraag vervolgens binnen een uur verzenden naar potentiële financiers en investeerders. Sparkholder kan dit zo snel, doordat het direct in de boekhouding van de ondernemer kijkt. Momenteel werkt de dienst alleen nog bij de boekhoudsoftware van Exact, maar binnenkort zal dit ook mogelijk zijn bij andere boekhoudprogramma’s.

Er zijn in totaal achttien bekende kredietverstrekkers, durfinvesteerders en leenplatformen aangesloten bij LoanStreet. De verwachting is dat meer partijen partner zullen worden in de toekomst, waaronder grootbanken uit Nederland en België.

Alles zit in de boekhouding
“Je hebt snelle en langzame partijen, maar je moet nu nog bij ieder een aparte aanvraag doen. Alles wat ze willen weten, zit al in je boekhouding. Daar is deze dienst uit ontstaan”, zegt Bastiaan Burgwal, medeoprichter van Sparkholder in een toelichting.

Voor MKB’ers is het verkrijgen van financiering een duur en moeizaam proces, vindt de start-up. Het verzamelen van alle informatie voor een aanvraag met een onzekere uitkomst kan al snel 40 uur duren.

Weinig duurzame financiers
Volgens Burgwal zijn er veel alternatieve financiers op de markt, maar richten die zich voornamelijk op kortlopende kredieten. “Duurzame machines met een levensduur van twintig jaar moet je niet voor zes maanden financieren. Veel ondernemers denken: geld is geld. Terwijl de looptijd en het type financiering zeer belangrijke factoren zijn in hoe je de financiering regelt.”

De achttien partners van Sparkholder zijn: Rabobank, DLL, Collin Crowdfund, Oneplanetcrowd, Kapitaal Op Maat, Funding Circle, Voldaan, Brabantse OntwikkelingsMaatschappij, PPM Oost, Innovation Quarter, HenQ, Walvis Participaties, Investinfuture, Antea, Investormatch, Holland Venture, Prime Ventures en NL Investeert.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles