Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Nederlanders pinnen meer in het buitenland

Het aantal Nederlanders dat hun pinpas gebruikt in het buitenland is toegenomen. Zo meldt De Nederlandsche Bank(DNB).

Het rapport van DNB is gisteren gepresenteerd. Als reden voor deze stijging wordt de nieuwe Europese betaalstandaard genoemd, de SEPA. Dankzij de invoering van deze nieuwe standaard is het makkelijker geworden voor Nederlandse consumenten om met hun pinpas te betalen in Eurolanden.

Negatief
Ondanks de eerder genoemde stijging van het pinpasgebruik in het buitenland zijn er toch nog klachten. ”Toch zijn consumenten nog altijd minder tevreden over de acceptatie van hun pinpas dan bij betalingen in Nederland. Bijvoorbeeld omdat er geen betaalautomaat aanwezig is. Het komt, ook in het eurogebied, nog voor dat alleen lokale betaalpassen geaccepteerd worden. Hier is dus nog ruimte voor verbetering,” Aldus DNB. Ook de gebruiksvriendelijkheid van buitenlandse betaalautomaten wordt aangewezen als een negatief punt. Dat komt onder andere door technische storingen en slecht leesbare pinautomaten.

SEPA
Het doel van de SEPA, wat staat voor Single Euro Payments Area, is alle eurobetalingen in Europa te standaardiseren. Hieronder valt ook IBAN. IBAN is een onderdeel van SEPA Credit Transfer. Hiermee wordt het mogelijk voor zowel consumenten als voor zakelijke partijen om betalingen te doen binnen Eurolanden met hetzelfde gemak waarmee dat op nationaal niveau kan.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles