Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Nederlanders lijken voorlopers met contactloos betalen

De Nederlandse bevolking loopt voorop met contactloos betalen. In het tweede kwartaal van 2015 groeide het aantal contactloze betalingen in Nederland met 75 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. Dit stelt MasterCard, betaaltechnologiebedrijf, tijdens het World Retail Congress in Rome.

Van alle locaties ter wereld waar je contactloos kunt betalen, bevindt het grootste deel zich in Europa, namelijk 59 procent. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf pasjes in Europa geschikt is voor contactloos betalen, in Nederland is dit bijna de helft.

Nederland voorloper
Vergeleken met het tweede kwartaal van 2014 was de toename van contactloos pinnen in Nederland 1000 procent. Met deze cijfers zijn Nederlanders voorlopers met contactloos betalen in Europa. In Europa is in dezelfde periode het aantal contactloze transacties met bijna 170 procent gegroeid.

Ondernemingen
Ondernemers kiezen graag voor contactloos betalen, volgens Arjan Bol, country manager MasterCard Nederland: “Er zijn dit jaar in Nederland al bijna evenveel contactloze transacties gedaan als in het hele Verenigd Koninkrijk. De bedrijven hebben baat bij deze manier van betalen, zo hebben ze bijvoorbeeld kortere rijen bij de kassa.”

Nederland is in vergelijking met andere Europese landen een voorloper met deze technologie. Maar onder de Nederlanders is niet iedereen gewend aan contactloos betalen. Uit onderzoek van Kortingscode.nl is gebleken dat 88 procent van de Nederlanders nog nooit contactloos heeft betaald. Dit kan er mee te maken hebben dat ruim twee derde van de Nederlanders het veiliger te vinden om ‘gewoon’ te pinnen.

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles