Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Nederland loopt achter op andere landen op gebied van fintech

Nederland heeft volop belangstelling voor fintech, maar het gebruik ervan valt vergeleken met andere landen toch wat tegen. Dat blijkt uit onderzoek van accountants- en advieskantoor EY.

Een gemiddelde van 33 procent van de digitale actieve consumenten in twintig onderzochte markten maakt inmiddels gebruik van fintech-diensten. In Nederland is dit nog maar 27 procent. De voornaamste reden hiervan is de lage mate van bekendheid met dergelijke diensten, maar onze sterke ‘traditionele’ financiële infrastructuur speelt ook een belangrijke rol.

In China maakt 69 procent gebruik van fintech en in India 52 procent. Daarmee stijgen deze landen ver boven Nederland uit. In China en India is de digitale infrastructuur goed en is de traditionele financiële sector minder ontwikkeld, waardoor er veel ruimte is voor snelle groei. Het Verenigd Koninkrijk staat bovenaan de lijst van ontwikkelde landen, met 42 procent.

Het onderzoek laat zien dat in Nederland de betaaldiensten leidend blijven op fintech-gebied, met een adoptiepercentage van 33 procent in 2017. Ook verzekeringsdiensten doen het goed. In 2015 waren verzekeringen nog de minst gebruikte fintech-dienst, nu staan zij op de tweede plaats qua populariteit, met een wereldwijd gemiddelde van 24 procent. In Nederland is dit zelfs 26 procent.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles