Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

‘Nederland investeert te weinig in onderzoek en innovatie’

Nederlandse bedrijven zouden te weinig budget vrijmaken voor onderzoek en innovatie. Dat stelt Carlos Moedas, EU-commissaris, in zijn toelichting op het Innovatie Scorebord. 

Nederland schuift toch een plekje op op de innovatielijst. Deze lijst wordt aangevoerd door drie Scandinavische landen en Duitsland; Nederland weet de vijfde plek op Luxemburg te veroveren, meldt het FD vandaag.

Nederland zou niet alleen te weinig investeren in innovatie; de ‘uitstekende’ wetenschappelijke prestaties omzetten in kennisintensieve producten en diensten zou de Nederlandse bedrijven ook onvoldoende lukken.

Nederlandse geldstroom voor innovatie ongeëvenaard
Jaarlijks stroomt er zeshonderd miljoen euro van de Europese Unie naar Nederlandse kennisinstellingen. Volgens Robert-Jan Smits, directeur-generaal Onderzoek en innovatie bij de Commissie,  is er geen enkele andere lidstaat die dit bedrag evenaart en doet Nederland het dan ook zeer goed in de onderzoekprogramma’s van de EU

Volgens het rapport zou Nederland scoren door de openheid van het onderzoekssysteem, de kwaliteit van het onderzoek en de onderzoekers. Het Nederlands MKB zou kennisintensief en innovatief zijn en er bestaat volgens het Innovatie Scorebord een goede samenwerking bestaan tussen de publieke en de private sector.

Eerder dit jaar werd nog bekend dat investeringen in FinTech-bedrijven het snelst groeien in Europa. De VS blijft echter nog steeds verantwoordelijk voor het grootste deel van de wereldwijde investeringen op FinTech-gebied.

Over de schrijver

Aaron Mirck

Aaron MIrck is gek op nieuwe technologieën, omdat hij gelooft dat techniek de democratie sterker kan maken.

Related Articles