Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

MUD Jeans benoemd tot Sustainable Retailer of the Year

MUD Jeans is verkozen tot Sustainable Retailer of the Year 2020-2021. Hiermee laat het circulaire jeansmerk Fairphone en Zeeman achter zich. De overwinning valt samen met de bekendmaking van een hogere B Corp score, waarmee MUD Jeans tot de vijf hoogst scorende Nederlandse Benefit Corporations behoort.

De ABN AMRO Sustainable Retailer of the Year is een juryprijs binnen de verkiezing Retailer of the Year Nederland. Na een overtuigende videopitch koos de vakjury en het publiek uiteindelijk voor MUD Jeans. Henk Hofstede, Sectorbankier Retail ABN AMRO en jurylid legt uit: “MUD Jeans zet zich als B Corp al jaren in om mooie en duurzame producten te maken en is intrinsiek gemotiveerd om de jeansketen van binnenuit te verduurzamen. Een voorbeeld voor andere retailers en wat mij betreft een terechte winnaar.”

Waardering

“Ik ben er enorm trots op dat we na negen jaar onconventioneel ondernemen de voorkeur krijgen boven deze twee sterke concurrenten”, zegt Bert van Son, oprichter en eigenaar van MUD Jeans. ““Daarbij wil ik het hele team bedanken. Zonder al die mooie mensen om me heen was het nooit gelukt. Naast de erkenning hoop ik dat mensen ons hierdoor nog sneller weten te vinden, zodat we samen met hen de road to one hundred – een spijkerbroek van honderd procent gerecyclede jeans – kunnen afleggen. Voor ons is deze prijs niet het einde, maar het begin.”

Duurzame strategie

Naast de verkiezing tot Sustainable Retailer, werd eerder vandaag bekendgemaakt dat MUD Jeans 124,7 punten heeft behaald in haar laatste B Corp assesment. Hiermee scoort het circulaire jeansmerk aanzienlijk hoger dan in 2017 (88,7). Eerder deze week ondertekende MUD JEANS als een van de dertig initiatiefnemers de Denim Deal voor het gebruik van gerecycled katoen. Van Son: “Ons einddoel is niet om de concurrentie te verslaan. De slogan using business for good zegt alles. Daarmee proberen we onszelf ook zoveel mogelijk uit te dagen. We merken dat er in de kledingindustrie een hele nieuwe kijk op productie ontstaat, waarbij een steeds grotere rol is weggelegd voor recycling. Door de Denim Deal zal deze rol alleen maar verder toenemen.”

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles