Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Mortgage Week 2016: “Aanbod moet meer customized worden” [deel 2]

Tijdens de Mortgage Week 2016 event kwamen verschillende financieel experts aan het woord, waaronder ook enkele nieuwe betreders op de markt. Hoe innovatief is de hypotheekmarkt anno 2016? Vandaag deel 2 van het verslag.

Lees hier deel 1 van dit artikel.

Meer customized aanbod
Een van de nieuwe gezichten op de hypotheekmarkt is Bouwsteen Hypotheken. Chief Business Development Officer Ernst Vriesendorp vertegenwoordigt het bedrijf op de Mortgage Week. “Wij geloven dat een stuk van de puzzel nog onderbelicht is, namelijk de focus op onder meer starters en freelancers. Die hebben een ander inkomensprofiel dan de gemiddelde Nederlander. Bouwsteen focust op productinnovatie, zodat ook die groep bediend kan worden.” Michel van den Akker, die namens IQWOON op het podium staat, is het met hem eens dat het aanbod meer customized zou moeten worden: “De markt kent nu nog teveel standaarden; we moeten echt naar meer tailormade oplossingen.”

Van den Akker, directeur van Hypotrust, vertelt over diens USP. “Als je alle investeerders in Nederland verzamelt, heb je nog niet het totale bedrag aan funding dat er voorhanden is in ons land. Wij houden ons bezig met distribution management om er zeker van te zijn dat al het beschikbare geld de consument bereikt.”
Ook Marc de Moor, Head of Dutch Mortgages bij Venn Partners, ziet kansen. “Wij kijken wat behoeften zijn van zowel klant als investeerder en proberen die zo goed mogelijk met elkaar te matchen.” Cor Zwaan tenslotte, Director Investment Solutions bij CMIS Group, denkt een waardevolle bijdrage aan de markt te kunnen leveren met one stop shop-oplossingen voor nieuwe partijen die de markt willen betreden.

Meer open voor innovatie
Als het aan het publiek ligt, moeten er meer hypotheekverstrekkers op de markt komen, ook bij niet-banken zoals pensioenfondsen. 86 procent van de aanwezigen antwoordde donderdag ‘agree’ op die stelling. De bezoekers zijn het er ook over eens dat banken zelf inmiddels meer open staan voor innovatie. “De crisis heeft de banken verlamd, maar nu kunnen ze niet anders dan innoveren. Of ze nu fintechs kopen of er zelf één starten, banken zullen nog wel even in het straatbeeld te zien zijn”, aldus één van de aanwezigen.

Lees hier deel 1 van dit artikel.

 

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles