Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Mobiel betalen op locatie nu mogelijk dankzij Orange en Ingenico

Orange en Ingenico Payment Services introduceren een betaaloplossing die het mogelijk maakt om overal en altijd betalingen te incasseren. Het enige wat je nodig hebt is de kaartlezer, een smartphone en een internetverbinding.Orange Pro Payment’, zoals het wordt genoemd, werkt met een kleine kaartlezer en een mobiele app. Om een betaling te ontvangen volstaat het om de kaartlezer te verbinden met een smartphone of tablet via een bluetoothconnectie. De klant kan daarna zijn betaalkaartplaatsen in de kaartlezer en de pincode intoetsen, waarna de betaling onmiddellijk wordt verwerkt. Zowel kredietkaarten zoals Visa en Mastercard, als betaalkaarten met Maestro-functie worden geaccepteerd.

Zo’n mobiele betaaloplossing is vooral handig voor handelaars en dienstverleners die vaak onderweg zijn, zoals foodtrucks of marktkramers, maar de oplossing kan bijvoorbeeld ook dienen op beurzen of tijdens leveringen, zegt Werner De Laet, Chief Innovation Office bij Orange. Orange Pro Payment zou daarnaast een stuk goedkoper zijn dan een conventionele, mobiele betaalterminal. Voor de dienst ben je zo’n 9,95 euro per maand kwijt en voor de kaartlezer eenmalig 119 euro – plus transactiekosten per betaling.

Innovatie technologie
Tenslotte kan de dienst ook gekoppeld worden aan andere functies, laat Anouk Arendt, Country Manager Benelux bij Ingenico Payment Services, weten: “Pro Payment is een oplossing die veilig betalen combineert met extra functies zoals rapporten en analyses, productcatalogi, personalisering en andere functies die het leven van een professional makkelijker maken door betalingen meteen te accepteren met behulp van een innovatieve technologie en de betrouwbare connectiviteit van slimme apparaten.”

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles