Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Mobiel bankieren vooral gebruikt door mensen met laag inkomen

Mensen met een lager inkomen maken vaker gebruik van mobiele bankdiensten dan mensen die bovenmodaal verdienen.
Dat blijkt uit een rapport van een Amerikaanse instelling, Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). De lagere inkomensgroep vertrouwt te vaak op mobiele apparaat om hun bancaire behoeften te voldoen, schrijft Bankinnovation. Volgens het FDIC en andere financiële instellingen zou er meer moeite gedaan moeten worden om te voldoen aan de financiële behoeften van deze klanten.

Alternatieve financiële diensten
De FDIC typeert de lagere inkomensgroep als gebruikers die van alternatieve financiële diensten, zoals het verzilveren van cheques gebruik maken. Daarnaast heeft een meerderheid van de groep meerdere bankrekeningen. Hieruit kan geconcludeerd worden dat de traditionele diensten niet volledig aansluiten bij de vraag van de groep met een lager inkomen. Volgens de corporatie bestaat de lagere inkomensgroep in de Verenigde Staten uit meer dan 24 miljoen mensen.

Toegang tot mobiele telefoon
Uit het onderzoek komt naar voren dat 90.4 procent van de kleine inkomensgroep toegang heeft tot een mobiele telefoon, waarvan 71.1 procent tot een smartphone. Bij de hogere inkomensgroep heeft 86.8 procent van de huishoudens toegang tot een mobiele telefoon en 67.7 procent toegang tot een smartphone. Mobiel bankieren wordt door 42 procent van de lagere inkomensgroep gedaan, tegenover 34 procent van de hogere inkomens. De FDIC is bezorgd over de hoge mate van afhankelijkheid van mobiele apparaten met betrekking tot financiële integratie.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles